Ghí - přírodní super-potravina

Ghí máslo, známé také jako přepuštěné máslo, je starobylý super-potravinový produkt, který má své kořeny v tradiční indické medicíně. Ale co to vlastně je a jaké jsou jeho přínosy? Pojďme se na to podívat.

Co je ghí máslo?

Ghí máslo je forma přepuštěného másla, které je vařen dokud nezbyde jen 100% mléčný tuk. Tento proces odstraňuje vodu a mléčné pevné látky i laktózu. Ghí má jemnou, ořechovou chuť a je bohaté na vitamíny A, E a K.

Jaké jsou přínosy ghí másla?

Zdravá pokožka

Ghí je bohaté na vitamín E, který je silným antioxidantem. Antioxidanty bojují proti volným radikálům v těle, které mohou způsobit stárnutí pokožky. Pravidelné používání ghí může pomoci udržet pokožku hladkou a zdravou.

Zdraví vlasů

Ghí je také bohaté na vitamín A, který je nezbytný pro zdraví vlasů. Vitamín A pomáhá udržovat vlasy hydratované tím, že podporuje produkci mazu, přírodního oleje, který vlasy chrání a hydratuje.

Podpora trávení

Ghí je snadno stravitelné a pomáhá podporovat zdravé trávení. Zdravé trávení je klíčem k celkovému zdraví a může také přispět k udržení zdravé váhy.

Jak začít s ghí?

Ghí máslo můžete přidat do své stravy různými způsoby. Můžete ho použít při vaření místo oleje, přidat ho do své ranní kávy pro extra energetický start dne, nebo ho dokonce použít jako hydratační krém na pokožku a vlasy.

Závěr

Ghí máslo je skvělým doplňkem pro každého, kdo chce zůstat zdravý a fit. Jeho bohatství vitamínů a antioxidantů může pomoci udržet pokožku a vlasy v optimálním stavu, zatímco jeho podpora trávení může přispět k celkovému zdraví. Tak proč nezkusit ghí dnes a začít cítit jeho úžasné přínosy?

Zpět do obchodu

Affiliate program