Zeleninová polévka s ghí máslem a bylinkami

  • Tento recept je skvělý pro oběd nebo večeři, protože obsahuje zeleninu, která je bohatá na
    vlákninu, vitamíny, minerály a antioxidanty, které vám pomohou zlepšit trávení, posílit
    imunitu a chránit buňky.
    Zeleninová polévka s ghí máslem a bylinkami má také výraznou a osvěžující chuť, která
    vám zahřeje tělo a duši.
    Tento recept je pro čtyři porce.
  • Ingredience: 2 lžíce ghí másla, 1 cibule nakrájená nadrobno, 2 stroužky česneku nasekané
    nadrobno, 4 mrkve nakrájené na kolečka, 2 brambory nakrájené na kostičky, 4 šálky
    zeleninového vývaru, 2 lžičky soli, 1/4 lžičky pepře, 2 lžíce nasekané petrželky, 1 lžíce
    nasekaného tymiánu, 1 lžíce nasekaného rozmarýnu.
  • Postup:
    Ve velkém hrnci rozehřejte ghí máslo na
    středním ohni. Přidejte cibuli a česnek a
    restujte za občasného míchání asi 10 minut,
    nebo dokud nezměknou. Přidejte mrkev,
    brambory, zeleninový vývar, sůl a pepř a
    přiveďte k varu. Snižte oheň a vařte za
    občasného míchání asi 20 minut, nebo
    dokud nezměknou zelenina. Přidejte
    petrželku, tymián a rozmarýn a promíchejte.
    Polévku můžete rozmixovat tyčovým
    mixérem nebo nechat v kusech. Podávejte
    teplé nebo studené.
  • Nutriční hodnoty (na jednu porci):
    232 kalorií, 12 g tuků (z toho 7 g
    nasycených), 29 g sacharidů (z toho 9 g
    cukrů), 4 g bílkovin, 5 g vlákniny, 1318 mg
    sodíku, 0 mg cholesterolu, 2 mg železa, 54 mg vápníku, 16 mg vitamínu C, 0,4 mg vitamínu
    A.
Zpět do obchodu

Affiliate program