- Tento recept je skvělý pro oběd nebo večeři, protože obsahuje zeleninu, která je bohatá na
vlákninu, vitamíny, minerály a antioxidanty, které vám pomohou zlepšit trávení, posílit
imunitu a chránit buňky.
Zeleninová polévka s ghí máslem a bylinkami má také výraznou a osvěžující chuť, která
vám zahřeje tělo a duši.
Tento recept je pro čtyři porce. - Ingredience: 2 lžíce ghí másla, 1 cibule nakrájená nadrobno, 2 stroužky česneku nasekané
nadrobno, 4 mrkve nakrájené na kolečka, 2 brambory nakrájené na kostičky, 4 šálky
zeleninového vývaru, 2 lžičky soli, 1/4 lžičky pepře, 2 lžíce nasekané petrželky, 1 lžíce
nasekaného tymiánu, 1 lžíce nasekaného rozmarýnu. - Postup:
Ve velkém hrnci rozehřejte ghí máslo na
středním ohni. Přidejte cibuli a česnek a
restujte za občasného míchání asi 10 minut,
nebo dokud nezměknou. Přidejte mrkev,
brambory, zeleninový vývar, sůl a pepř a
přiveďte k varu. Snižte oheň a vařte za
občasného míchání asi 20 minut, nebo
dokud nezměknou zelenina. Přidejte
petrželku, tymián a rozmarýn a promíchejte.
Polévku můžete rozmixovat tyčovým
mixérem nebo nechat v kusech. Podávejte
teplé nebo studené. - Nutriční hodnoty (na jednu porci):
232 kalorií, 12 g tuků (z toho 7 g
nasycených), 29 g sacharidů (z toho 9 g
cukrů), 4 g bílkovin, 5 g vlákniny, 1318 mg
sodíku, 0 mg cholesterolu, 2 mg železa, 54 mg vápníku, 16 mg vitamínu C, 0,4 mg vitamínu
A.