Naše Ghí od srdce

Poprvé jsem se s Ghí setkala v Irsku, kde jsem deset let žila. Po příjezdu zpět do Čech se mě naskytla příležitost pracovat v jedné firmě, která se zabývala výrobou přepuštěného másla.
Neváhala jsem a hned jsem nabídku přijala. Byla jsem nadšená a práce mě bavila. Změnil se můj styl domácího vaření.

Propadla jsem kouzlu Ghí a zamilovala si jeho úžasnou a nezaměnitelnou chuť i vůni.

Z počátku jsem Ghí používala jen na vajíčka, topinky, a bramboráky, ale zanedlouho se stalo Ghí nezbytnou součástí mé teplé i studené kuchyně.
Po pár letech mě samotnou začalo bavit s máslem experimentovat. Dávat mu různé příchutě a barvy, přidávat různé byliny a koření např. kurkuma-žlutá, chilli-červená...

ghi


Zájem o Ghí se u mě zvyšoval. Chtěla jsem se mu dál věnovat a dát mu péči takovou, jakou si tento úžasný produkt zaslouží.

A samozřejmě se o tuto cennou zdravou pochoutku precizní kvality podělit se všemi, kteří si Ghí oblíbili, nebo jeho kvality teprve objeví.
Se svým partnerem jsme krůček po krůčku začali budovat vlastní firmu, abych svou lásku a touhu mohla realizovat.

 

Přepuštěné máslo je úžasný produkt, který potřebuje lásku a jemný přístup.

Je to úžasný pocit, když vidíte, jak se máslo pomalu rozpouští, jak hutná je pěna, kterou s lehkostí sbíráte.
Jak se vám máslo mění pod rukama v úžasný zlatavý, oříškově vonící máselný tuk. Jak lehce bublá a tiše šustí varem....

  prepustene-maslo  prepousteni-masla

Konečné pohlazení, než se Ghí dostane k vám, lidem co ho milují!

Když se máslo uvaří musí se přefiltrovat přes filtr. Po přefiltrování se ručně plní do sterilizovaných skleniček, ještě horké sklenice se zavíčkují.
Takto připravené sklenice se dávají chladit do místnosti, kde je teplota do 18 °C. Po zchladnutí se kontrolují a opět ručně polepují.

Ghí je gastronomické kouzlo. Prostě už nikdy nebudete chtít jinak.