☺ Ovesná kaše s ghí máslem a ovocem.
Tento recept je skvělý pro snídani, protože vám dodá vlákninu, bílkoviny, vitamíny a
minerály, které vás zasytí a dodají vám energii na celé dopoledne. Ovesná kaše s ghí
máslem a ovocem má také sladkou a voňavou chuť, která vám zlepší náladu a chuť k jídlu.
Tento recept je pro dvě porce.
- Ingredience: 1 šálek ovesných vloček, 2 šálky vody, špetka soli, 2 lžíce ghí másla, 2lžíce
medu, 1/2 šálku nakrájeného ovoce (například jablka, banány, jahody nebo borůvky) - Postup:
V malém hrnci přiveďte k varu vodu se
solí. Přidejte ovesné vločky a vařte na
mírném ohni za občasného míchání asi
15 minut, nebo dokud nezměknou.
Přidejte ghí máslo, nebo vyzkoušej naše
Ghí na sladko a med a promíchejte.
Rozdělte kaši do dvou mís a posypte
nakrájeným ovocem. Podávejte teplé
nebo studené. - Nutriční hodnoty (na jednu porci):
424 kalorií, 18 g tuků (z toho 11 g
nasycených), 61 g sacharidů (z toho 28 g
cukrů), 8 g bílkovin, 6 g vlákniny, 9 mg
sodíku, 0 mg cholesterolu, 3 mg železa,
32 mg vápníku, 2 mg vitamínu C, 0,2 mg
vitamínu A.