Ingredience:
1x středně velká Hokkaido
2-3 stroužky česneku (podle své chuti)
1x větší cibule
kokosové mléko (plechovka)
sůl
pepř
bílý jogurt
dýňová nebo slunečnicová semínka
půl lžičky Ghí od Srdce Chilli
celá lžíce Ghí od Srdce Kuře
Postup:
Hokkaido omyjeme, rozpůlíme a vybereme z ní semínka. Nakrájíme i se slupkou na větší kousky. Dýni rozprostřeme na ples vyložený pečícím papírem. Troubu předehřejeme na 180°C (já zapínám na horký vzduch s kombinací vrchního i spodního pečení). Dýni pečeme cca. 60 min. (já vypínám troubu když má tmavé špičky). V hrnci necháme rozpouštět Ghí. Cibuli si nakrájíme na kostky, vložíme do hrnce a orestujeme. Přidáme rozpečenou Hokkaido chvilku společně restujeme a poté zalijeme vodou (může být i jakýkoli vývar). Přidáme koření a česnek. Vaříme 15-20min. V průběhu vaření rozmixujeme tyčovím mixérem na hustý, hladký krém. Kokosové mléko přidáme na zjemnění podle chuti. Na talíři ozdobíme bílým jogurtem, opraženými semínky dýně nebo slunečnice. Můžeme přidat i krutonky.
Polévka je výborná jak teplá tak studená.